Kod’İnci projemiz kapsamında devlet okullarında okuyan, imkânları kısıtlı, yazılım konusunda meraklı olan öğrencilerin gelişimine destek olmak ve onları geleceğin mesleklerine hazırlamak amacıyla “kodlama eğitimleri” veriyoruz. 18 haftalık eğitim programı ile öğrencilerin algoritmik ve tasarım odaklı düşünme becerilerini geliştirmelerinin yanı sıra temel programlama diline ve temel elektronik ürün kullanımına hâkim olmaları hedefleniyor.

2020 yılında 17 öğrencimiz projenin birinci dönemini başarıyla tamamladı. 2021 yılının Ocak ayında başladığımız ikinci dönem eğitimlerinde 20 öğrencimiz, nesnelerin interneti, kablosuz veri aktarımları, ileri seviye yazılım araçları ve veri yönetimi konularında 20 hafta süren eğitimlerini almaya devam ediyorlar.

Projenin sürdürülebilirliği adına vakfımızın Genç Gelişim Programına devam eden ve mühendislik alanında okuyan öğrencilerinden oluşan bir iç eğitmen topluluğu yetiştirerek bundan sonraki senelerde daha fazla sayıda öğrenciye ulaşmayı hedefliyoruz.