İnci Vakfı Çocuk Orkestrası

İnci Vakfı Çocuk Orkestrası 2016 yılında İzmir’in Naldöken bölgesinde yaşayan, eğitim imkânlarına erişimi kısıtlı çocukların, müziğin zengin dünyası sayesinde, sosyal hayatta güçlü ve topluma katkılı bireyler olmalarını desteklemek hayaliyle kuruldu. Barış İçin Müzik Vakfı ve Bornova Belediyesi iş birliğiyle çalışmalarımızı düzenli olarak Naldöken Kültür Merkezi’nde yürütüyoruz. Kurulduğu günden bu yana 750’nin üzerinde öğrencinin faydalanma imkânı bulduğu orkestra eğitimleri güncel rakamla 76 öğrenci eşliğinde devam ediyor.

2020 yılında ise pandemi koşulları nedeniyle çalışmalarımızı hatta konserlerimizi bile sanal ortama taşıma kararı aldık.

İlk mini konserlerini, Ege Üniversitesi Çocuk Nefrolojisi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Sevgi Mir’in emeklilik töreninde, sonrasında da İnci Holding’in “Yeni Yıla Merhaba” gecesinde veren İnci Vakfı Çocuk Orkestrası, her yıl 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramlarında halka açık konserler vermeye devam ediyor. 2019 yılı Nisan ayında ise orkestramız ayrı bir heyecan ile Tolga Taviş yönetimindeki İzmir Devlet Senfoni Orkestrası’yla birlikte aynı sahneyi paylaştılar. Kurulduğu günden bu yana 22’nin üzerinde konser veren orkestramız, 76 çocuk eşliğinde, 2021 yılında da çalışmalarına devam ediyor. Bu onların kendilerine güvenlerini güçlendirirken, ailelerine de emeklerinin karşılığını görmek ve haklı bir gururun tadını çıkarma imkânı sağlıyor.