Hakkımızda

Cevdet İnci Eğitim Vakfı, merhum Cevdet İnci tarafından ülkemizin eğitim konularındaki çağdaş uygarlık düzeyine ulaşma gayretine katkıda bulunmak amacıyla, “Eğitime Destek, Geleceğe Hizmet” ilkesiyle 1985 yılında kuruldu.

İlk yıllarda her yaştan öğrenciye eğitim bursları ile destek sağlama, yurt, okul, eğitim tesisleri gibi kalıcı eserlere odaklanan vakfımız; son 5 yıldır, bu faaliyetlere ek olarak, yaş ve odak gruplarına göre farklılaşan eğitim, teşvik ve ağ kurma programlarını eş zamanlı olarak yürütmektedir. 35 yıldır Ege Bölgesi başta olmak üzere tüm Türkiye’de kendisiyle barışık, özgür, inisiyatif alan ve iz bırakan nesillerin gelişimine katkıda bulunmak amacıyla çalışmalarına devam etmektedir.

23.06.2008 tarih ve 2008/13848 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile vergi muafiyeti tanınmıştır.

İNCİ VAKFI vergi muafiyeti tanınan vakıflardan olduğu için yıllık gelirin % 5’ine kadar yapılan bağışlar vergiden istisnadır.