GENÇ GELİŞİM EĞİTİM PROGRAMI

Vakfımız, kurulduğu günden bu yana burs programımız kapsamında ilkokuldan üniversite son sınıfa kadar her seviyeden öğrenciye destek olmaya devam ediyor. Program dahilinde bugüne kadar 6 bin 600’ün üzerinde öğrenci faydalandı.

Bursiyer adayı olarak belirlediğimiz öğrenciler ile birebir mülakatlar eşliğinde birbirimizi daha yakından tanıma fırsatı yakalayarak gelişim yolculuğumuza başlıyoruz. Programın içeriğine baktığımızda ise üniversite grubunda üç ana kazanımı öne çıkaracak şekilde buluşmalarımızı düzenliyoruz: “önemse, dahil ol ve birlikte sonuç üret”. Öğrencilerimize yıl boyunca aylara yayılmış 9 modülden oluşan eğitimlerimiz ile kişisel gelişimlerine katkı koymayı ve iş hayatında ihtiyaç duyabilecekleri sosyal becerileri kazandırmayı hedefliyoruz. Programda son beş yıldır ayrıca yer ve önem verdiğimiz ve burs devam kriteri olarak belirlediğimiz bir diğer konu da, öğrencilerin yıl içerisinde sosyal sorumluluk projelerinde yer almaları. Onları hem gönüllülük konusunda yönlendiriyor hem de program içerisinde gerekli bilgilere yer vererek destekliyoruz. Yer aldıkları sosyal sorumluluk faaliyetleri sonrasında yaşamlarında faydalı, toplumsal sorunlara çözüm üreten ve doğaya ilişkin farkındalığı bireyler olma yolunda ilerlediklerini görüyoruz.

Program, özellikle üç ve dördüncü sınıftaki öğrencilerimiz için ilave proje bazlı çalışmalar, uluslararası değişim gönüllülük programları ve stajlar ile çeşitli açılardan desteklenmeye devam ediyoruz. Ayrıca öğrencilerimiz için alanlarına göre oluşturacağımız konu başlıklarında dönemde iki defa olmak üzere ‘Sektör Buluşması’ gerçekleştirip merak ettikleri sorulara ilişkin cevapları işin uzmanlarından duymalarına olanak sağlıyoruz. Tüm bunları ele aldığımızda artık bu programımızı sadece bir burs programı olarak adlandırmanın yeterli olmayacağını fark ederek “Genç Gelişim Programı” olarak tanımlıyoruz.